«Η ΝΔ κατέκαψε την Ελλάδα», υποστηρίζει στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη – «Χυδαία αντίληψη ΠΑΣΟΚ. Καλή επιτυχία στην Συριζοποίηση», απαντά η Πειραιώς

«Θλιβερό περιβαλλοντικό γεγονός, με διεθνές αντίκτυπο» χαρακτηρίζει ο γραμματέας Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Αποστολόπουλος, την καταστροφική πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς.

«Πρόκειται για ένα ακόμα μελανό σημείο για την ‘Κυβέρνηση των… αρίστων’, με τις υποτιθέμενες οικολογικές ευαισθησίες», σημειώνει το στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη.

Διαβάστε επίσης: Λέσβος: Μέσα στο χωριό η φωτιά στα Βατερά – Τραυματίστηκε πυροσβέστης – Μαρτυρίες για εμπρησμό

Και τονίζει ότι το δάσος της Δαδιάς αποτελεί την κορωνίδα των ελληνικών οικοσυστημάτων, καθώς σπάνια θηλαστικά συνυπάρχουν με 166 είδη πτηνών, όπως μοναδικούς γύπες, καθώς και ερπετά και αμφίβια.

«Όλα αυτά κινδυνεύουν με μαζικό αφανισμό», αναφέρει ο κ. Αποστολόπουλος, προσθέτοντας ότι ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα για τη χλωρίδα, καθώς περίπου 400 είδη φυτών και δέντρων, μεταξύ των οποίων ενδημικά και προστατευόμενα, «μετατρέπονται σε κάρβουνο».

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, σημειώνει, επανειλημμένα τονίζει τόσο τη σημασία της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών, όσο και την ανάγκη ενίσχυσης του στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών και κατάρτισης αποτελεσματικών σχεδίων αντιμετώπισης.

«Ωστόσο», υποστηρίζει, «η Νέα Δημοκρατία, που κατέκαψε Πάρνηθα, Πεντέλη, Εύβοια και Γεράνεια, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, επιτρέποντας μάλιστα την εκμετάλλευση των προστατευόμενων περιοχών, την ίδια στιγμή που οι άναρθρες πολιτικές κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ ανασύρουν τις τραγικές στιγμές στο Μάτι και στην Κινέτα».

ΝΔ: «Το ΠΑΣΟΚ κάνει αντιπολίτευση α λα ΣΥΡΙΖΑ»

Άμεση ήταν η απάντηση της ΝΔ στην ανακοίνωση του γραμματέα Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Πειραιώς, «είναι ξεκάθαρη πια η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να κάνει αντιπολίτευση α λα ΣΥΡΙΖΑ, πατώντας πάνω σε μεγάλες φυσικές καταστροφές που λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη, λόγω της κλιματικής κρίσης, με πολύ χειρότερες συνέπειες σε άλλες χώρες».

Η ΝΔ τονίζει ότι ο κρατικός μηχανισμός παλεύει καθημερινά με 50-70 πυρκαγιές τη μέρα, σε ακραίες συνθήκες, «με πρώτο μέλημα την προστασία της…