«Αυτό που βλέπουμε εδώ είναι οι λιγοστές πυροσβεστικές δυνάμεις που παλεύουν να σώσουν ό,τι σώζεται, κόσμο που εθελοντικά προσπαθεί να βοηθήσει, όμως η βοήθειά του πέφτει στο κενό, όταν η απουσία της πρόληψης μας κάνει για άλλη μία φορά να μετράμε τις πληγές μας», δήλωσε η βουλευτής της Λέσβου.

«Στα Βατερά γίνονται, για ακόμα μια φορά, αποκαΐδια τα επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ότι υπάρχει στελέχωση και εξοπλισμός», δήλωσε η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, από τη Λέσβο και από τις πληγείσες περιοχές από τη μεγάλη φωτιά, όπου και βρίσκεται.

«Αυτό που βλέπουμε εδώ είναι οι λιγοστές πυροσβεστικές δυνάμεις που παλεύουν να σώσουν ό,τι σώζεται, κόσμο που εθελοντικά προσπαθεί να βοηθήσει, όμως η βοήθειά του πέφτει στο κενό, όταν η απουσία της πρόληψης μας κάνει για άλλη μία φορά να μετράμε τις πληγές μας», πρόσθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ.

Διαβάστε επίσης: Λέσβος: Δραματικές στιγμές – Εικόνες Αποκάλυψης από τη μεγάλη φωτιά

«Εδώ και τώρα να σταλούν όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις και μέσα γίνεται και κυρίως να βοηθηθούν οι άνθρωποι σε ό,τι αφορά τη στέγασή τους, καθώς η περιοχή των Βατερών παραμένει χωρίς νερό και ρεύμα», τόνισε η Μαρία Κομνηνάκα.

Τέλος, υπογράμμισε πως «το ΚΚΕ, με ό,τι δυνάμεις διαθέτει», εθελοντικά, θα βοηθήσει στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς, καθώς από το πρωί μέλη και φίλοι του κόμματος βρίσκονται στην περιοχή και συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Μέσα στο χωριό η φωτιά στα Βατερά

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν δίνουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντές στην περιοχή Ρογκάδα των Βατερών, προκειμένου να ελέγξουν δασική πυρκαγιά, που καίει από τις 10 το πρωί του Σαββάτου.

Την ώρα που έγινε γνωστό ότι σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες, υπάρχουν μαρτυρίες για εμπρησμό.

«Η κατάσταση είναι τραγική»

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης είπε ότι «η κατάσταση είναι τραγική. Η φωτιά είναι μεγάλη» και πρόσθεσε ότι «καίγονται κατοικίες και αγροικίες».

Όπως τόνισε ο κ. Μουτζούρης, «επιχειρούν και επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα. Δεν υπάρχει αναρχία. Όλα γίνονται συντονισμένα, όμως η μάχη είναι πολύ δύσκολη, όπως και η φωτιά, καθώς καίει πεύκα».

Ο…