Ο Γ. Βαρουφάκης ζητάει από τον κ. Ράμμο σχετική ενημέρωση που προβλέπει ο νόμος για τις άρσεις απορρήτου πολιτικών προσώπων

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Α.Δ.Α.Ε. κ. Ράμμο, απέστειλε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης ενόψει της αυριανής συζήτησης για τις υποκλοπές στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ζητώντας την σχετική ενημέρωση που προβλέπει ο νόμος για τις άρσεις απορρήτου στο άρθρο 5 του Ν. 2225/1994 και την οποία παρά την σχετική ρητή πρόβλεψη στον νόμο, ουδέποτε έλαβε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 όντας αρχηγός κόμματος που εκπροσωπείται στη Βουλή.

Θεσμική συνδρομή σας

Αναλυτικά η επιστολή του γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη προς τον πρόεδρο της Α.Δ.Α.Ε. έχει ως εξής:

  • Διαβάστε επίσης Χάρης Καστανίδης: «Πρώτα Επιτροπή Θεσμών και μετά προ ημερησίας» – Γιατί το ΠΑΣΟΚ είπε «όχι» στο νέο διοικητή ΕΥΠ
  • Διαβάστε επίσης Ο Διοικητής της ΕΥΠ για παρακολουθήσεις: «Κανείς δεν εξαιρείται»

«Αγαπητέ κύριε Ράμμο,

»Όπως γνωρίζετε, η Ολομέλεια της Βουλής συγκαλείται αύριο το πρωί, Παρασκευή 26η Αυγούστου 2022, για προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για το μείζον θέμα των παρακολουθήσεων δημοσιογράφων και πολιτικών.

»Σύμφωνα με το άρθρο 5 του N. 2225/1994, ο Πρόεδρος της Α.Δ.Α.Ε. ενημερώνει τον Πρόεδρο της Βουλής και του αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή σε κάθε περίπτωση άρσης του απορρήτου. Τέτοια ενημέρωση δεν έχω λάβει ποτέ έως τώρα.

»Εν όψει της αυριανής συζήτησης στη Βουλή, όπου καλούμαι να τοποθετηθώ εκ μέρους του ΜέΡΑ25 για άρσεις απορρήτου, αιτούμαι τη θεσμική συνδρομή σας, προκειμένου να ανταποκριθώ στο εκ του Συντάγματος απορρέον κοινοβουλευτικό μου καθήκον. Συγκεκριμένα, αιτούμαι από εσάς την πλήρη ενημέρωση που προβλέπει ο νόμος – την οποία ποτέ δεν είχα.

»Με τιμή, Γιάνης Βαρουφάκης, Γραμματέας & Πρόεδρος της ΚΟ του ΜέΡΑ25».