«Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή από όλους μας σε σχέση με το τι λέμε και το τι κρίνουμε»

Με λαϊκά δικαστήρια δεν μπορεί να υποκατασταθεί ο ρόλος και η παρουσία της Δικαιοσύνης» επεσήμανε ο Κώστας Τσιάρας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης επίσης ζήτησε από όλους όσοι ασκούν κριτική σε δικαστικές αποφάσεις να επιδείξουν περισσότερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να μην τις κρίνουν ad hoc, ανάλογα με το τι τους βολεύει.

Αφορμή των δηλώσεων του Κώστα Τσιάρα, ήταν η αναφορά -κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, για την ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας- του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Αυλωνίτη στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, υποστηρίζοντας ότι η κοινωνία νιώθει προσβεβλημένη και απροστάτευτη.

  • Διαβάστε επίσης: Φουσκώνει το κύμα οργής για Λιγνάδη – Πανό «βιαστής» και στη συναυλία Παπακωνσταντίνου

Απαντώντας ο υπουργός Δικαιοσύνης, και χωρίς να κάνει συγκεκριμένη ονομαστική αναφορά, τόνισε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Γίνεται μια προσπάθεια το τελευταίο χρονικό διάστημα, όντως με μια κοινωνική ένταση που αφορά σε αποφάσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης, να υπάρξει κατά τη γνώμη μου μια λάθος κριτική για τον ρόλο και τη παρουσία των δικαστικών λειτουργών».

«Η Δικαιοσύνη είναι μια θεσμική διαδικασία, απαραίτητο συστατικό της δημοκρατικής Πολιτείας»

«Εγώ ως υπουργός Δικαιοσύνης ποτέ δεν έχω κρίνει τις δικαστικές αποφάσεις. Επιπλέον θεωρώ ότι η Δικαιοσύνη είναι μια θεσμική διαδικασία, απαραίτητο συστατικό της δημοκρατικής Πολιτείας, η οποία πρέπει να αφήνεται να λειτουργεί μέσα από την ανεξαρτησία του ρόλου της που προβλέπει το Σύνταγμα» ανέφερε ο Κώστας Τσιάρας.

«Αν ο καθένας από εμάς, ειδικά οι αγαπητοί συνάδελφοι οι οποίοι έχουν και μία εμπλοκή -ανήκουν στο νομικό κόσμο, είναι δικηγόροι-, με μεγάλη ευκολία προστρέχουν στη κριτική των αποφάσεων της Δικαιοσύνης, το παιδαγωγικό μήνυμα το οποίο αποστέλλεται στη κοινωνία είναι απολύτως αρνητικό. Και αν πιστεύει κανείς ότι με λαϊκά δικαστήρια θα μπορέσουμε να υποκαταστήσουμε τον ρόλο και τη παρουσία της Δικαιοσύνης, σας διαβεβαιώνω ότι το μόνο το οποίο θα συμβεί, όχι μακροπρόθεσμα ούτε μεσοπρόθεσμα αλλά άμεσα, θα είναι να τρωθεί το κύρος και η…