Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του προέδρου των ΗΑΕ.

Δεκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, έγινε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Α.Υ. Σεΐχη Mohamed bin Zayed Al Nahyan, ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα.

Τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του προέδρου των ΗΑΕ.

  • Διαβάστε επίσης Μητσοτάκης: Υποδέχεται σήμερα στο Μαξίμου τον πρόεδρο των ΗΑΕ

Υπενθυμίζεται ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι η τιμώμενη χώρα τιμώμενη χώρα στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που θα πραγματοποιηθεί στις 10-18 Σεπτεμβρίου, με σημαντικό αριθμό συμμετεχουσών επιχειρήσεων και φορέων από τη χώρα της δυτικής Ασίας.

Ικανοποίηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδεχόμενος στο μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο των ΗΑΕ τον καλωσόρισε στην πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τα ΗΑΕ είναι η τιμώμενη χώρα στα στη φετινή ΔΕΘ.

Από την πλευρά του ο Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη τονίζοντας ότι έχει συντελεστεί πρόοδος στις σχέσεις των δύο χωρών και έχει δημιουργηθεί μια ισχυρή βάση για την περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Στρατηγικό άνοιγμα και γέφυρα

Στην επίσκεψη του πρόεδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τονίζοντας το στρατηγικό άνοιγμα της Ελλάδας στις χώρες του Κόλπου και το στόχο η χώρα μας να γίνει γέφυρα αυτών των χωρών με την Ευρώπη.

Αναλυτικότερα ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε:

«Η επίσκεψη, λίγες μέρες μετά την επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Κατάρ και μερικές εβδομάδες μετά την επίσκεψη του πρίγκιπα διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα, είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι η Ελλάδα, πόλος σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή, είναι ένας αξιόπιστος συνομιλητής που οικοδομεί και εδραιώνει τις συμμαχίες με τις χώρες της περιοχής και εμπεδώνει το στρατηγικό άνοιγμα στις χώρες του Κόλπου. Η χώρα μας μπορεί να είναι η γέφυρα των χωρών αυτών με την Ευρώπη.

»Η επίσκεψη του Σεΐχη Mohamed bin Zayed Al Nahyan, η οποία…