Σκηνικό «Novartis 2» βλέπει η ΝΔ • «Δεν θα γυρίσουμε στις εποχές που κάποιοι φορούσαν κουκούλες» σχολίαζαν κυβερνητικά στελέχη

Με επιθέσεις ταυτόχρονα από Μαξίμου και ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στήνει σε βάρος της κυβέρνησης ένα σκηνικό «Novartis 2» αλλά και με επίμονες βολές της Κουμουνδούρου για «ευθύνες Μητσοτάκη» σκληραίνει η πολιτική κόντρα για την υπόθεση των υποκλοπών.

«Δεν θα γυρίσουμε στις εποχές που κάποιοι φορούσαν κουκούλες» σχολίαζαν κυβερνητικά στελέχη, ανεβάζοντας χθες τους τόνους κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης κυρίως με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις της βουλευτού Θεανώς Φωτίου και του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μαντζουράνη.

Από την κυβέρνηση επιμένουν να δείχνουν στη θεσμική οδό της Δικαιοσύνης για διεξοδική διερεύνηση, κάνοντας λόγο για παραδοχή ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, με βάση τις εκτιμήσεις Μαντζουράνη, ο οποίος είναι και ο δικηγόρος του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη ότι μπορεί να βγει άκρη «από μαρτυρίες». Πρώτη αντέδρασε η γαλάζια παράταξη με την αποστροφή ότι «το έχουμε ξαναδεί το έργο», αλλά «η ιστορία δεν θα επαναληφθεί ούτε καν ως φάρσα».

Η Πειραιώς έβαλε στο κάδρο τους Βαξεβάνη και Μαντζουράνη, μιλώντας για «»έργο» που ξεκίνησε με δημοσιεύματα σε δόσεις για «λίστες» παρακολουθήσεων και αναφορά σε δύο ανώνυμες «πηγές», συνεχίστηκε με τον Βαξεβάνη να καλείται από τον Εισαγγελέα και να μην καταθέτει κανένα απολύτως στοιχείο και ήρθε και ο  Μαντζουράνης να ζητήσει την κλήση προστατευόμενων μαρτύρων».

Το Μαξίμου, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, έλεγε προσωπικά για τον Αλέξη Τσίπρα ότι αποφασίζει να στρέψει την κριτική του σε άλλα πεδία, όπως αυτό της οικονομίας, «επειδή αδυνατεί να τεκμηριώσει στο ελάχιστο όσα εξωφρενικά ο ίδιος και τα στελέχη του διακινούν για τα λογισμικά παρακολούθησης, επειδή ο δικηγόρος του κ. Βαξεβάνη παραδέχεται την απουσία τεκμηρίων».

Οχι εσωστρέφεια

Την ίδια στιγμή πάντως που η κυβέρνηση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ «και τους συκοφαντικούς βραχίονές του» ότι ενορχηστρώνουν «εκστρατεία λάσπης», ζητείται μεγαλύτερη γαλάζια κινητικότητα και όχι εσωστρέφεια, πόσω μάλλον σιωπή. Χαρακτηριστική η προτροπή του γραμματέα της ΝΔ Παύλου Μαρινάκη προς τους γαλάζιους ότι…