Ενδιαφέροντα

Σκέφτεσαι την αλλαγή σε ρεύμα; Μαθέ τι μπορείς να κάνεις για να απαλλαγείς από τα φουσκωμένα τιμολόγια.

Για προσφορές ρεύματος δείτε εδώ: https://fthinorevma.gr/prosfores/

Η τιμή της ενέργειας έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια για διάφορους λόγους. Ένας σημαντικός παράγοντας είναι το αυξανόμενο κόστος των ορυκτών καυσίμων, τα οποία χρησιμοποιούνται για την παραγωγή σημαντικού μέρους της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας. Καθώς η προσφορά αυτών των πόρων μειώνεται και η ζήτηση για αυτούς αυξάνεται, η τιμή τους τείνει να αυξάνεται. Επιπλέον, οι κυβερνητικοί κανονισμοί και οι φόροι στην ενεργειακή βιομηχανία μπορούν επίσης να συμβάλουν σε υψηλότερες τιμές.

Ένας άλλος λόγος για την αύξηση των τιμών της ενέργειας είναι οι αυξανόμενες επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Καθώς ο κόσμος απομακρύνεται από τα ορυκτά καύσιμα προς τις καθαρές, βιώσιμες πηγές ενέργειας, το κόστος παραγωγής και διανομής αυτής της ενέργειας μπορεί να αυξηθεί. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, ενώ οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως, η ηλιακή και η αιολική γίνονται φθηνότερες, εξακολουθούν να απαιτούν μεγάλα κεφάλαια για την υλοποίησή τους.

Ένας τρόπος με τον οποίο οι ιδιοκτήτες μπορούν να εξοικονομήσουν ρεύμα μεφθηνό τιμολόγιοείναι να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων τους. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με μια ποικιλία μέτρων, όπως η αναβάθμιση της μόνωσης, η εγκατάσταση ενεργειακά αποδοτικού φωτισμού και συσκευών. Οι ιδιοκτήτες μπορούν επίσης να ενθαρρύνουν τους ενοικιαστές τους να εξοικονομούν ενέργεια παρέχοντάς τους πληροφορίες σχετικά με συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας και προσφέροντας κίνητρα για να ενισχύσουν αυτή την συμπεριφορά.

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο οι ιδιοκτήτες μπορούν να εξοικονομήσουν κόστος ενέργειας είναι επενδύοντας σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών στην οροφή του κτιρίου ή την επένδυση σε ένα κοινοτικό ηλιακό έργο. Ενώ η αρχική επένδυση μπορεί να είναι σημαντική, η μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση κόστους ενέργειας μπορεί να είναι σημαντική.

Οι ιδιοκτήτες μπορούν επίσης να εξετάσουν το ενδεχόμενο εφαρμογής ενός έξυπνου συστήματος διαχείρισης ενέργειας. Αυτά τα συστήματα επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες να παρακολουθούν και να ελέγχουν τη χρήση ενέργειας σε πραγματικό χρόνο και μπορούν να παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται η ενέργεια στο κτίριο. Εντοπίζοντας τα σημεία με υψηλή κατανάλωση ενέργειας, οι ιδιοκτήτες μπορούν να κάνουν στοχευμένες ενέργειες για τη μείωση της χρήσης ενέργειας, όπως η προσαρμογή της θέρμανσης και της ψύξης ή η τοποθέτηση αισθητήρων στα φώτα.

Αυτά τα μέτρα είναι πολύ πρωτοποριακά και θα έπρεπε να απασχολήσουν όλους του ιδιοκτήτες που σκέφτονται να αλλάξουν ρεύμα και να πάνε σε καινούριο πάροχο. Εφόσον υπάρχει σωστή συνεννόηση με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες η συμφωνία που θα επιτευχθεί σίγουρα θα είναι πολύ πιο οικονομική και θα συμφέρει όλους. Σε περίπτωση που υπάρχει εταιρεία διαχείρισης μπορεί να αναλάβει αυτή την επικοινωνία προκειμένου να διαπραγματευτεί με το ενεργειακό προφίλ της πολυκατοικίας και ότι στοιχεία χρειάζονται για να βγει μια σωστή προσφορά.

Άρα θα πρέπει να γίνει μια σωστή προετοιμασία από όλους πριν μπουν στην διαδικασία διαπραγματεύσεων με την κάθε εταιρεία. Τέλος οι προσφορές που θα ζητηθούν θα πρέπει να είναι από όλους τους παρόχους ρεύματος.

Πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα φέρει τα πάνω κάτω στην ενεργειακή χρέωση των νοικοκυριών και θα διευκολύνει πολλούς καταναλωτές.

Δείτε επιπλέον https://fthinorevma.gr