Η Beyonce πρόκειται να αντικαταστήσει φράση από στίχους τραγουδιού της από το νέο της άλμπουμ Renaissance, μετά από κριτική που δέχθηκε από φιλανθρωπικές οργανώσεις και ακτιβιστές.

Το τραγούδι Heated, το οποίο γράφτηκε από τον Drake και άλλους συνθέτες συμπεριλαμβάνει στους στίχους του λέξη η οποία θεωρείται υποτιμητική για την πάθηση της σπαστικής εγκεφαλικής παράλυσης, μια κατάσταση που επηρεάζει τον μυϊκό συντονισμό των πασχόντων, δύο φορές προς το τέλος του τραγουδιού.

Το τραγούδι περιλαμβάνεται στο πολυαναμενόμενο έβδομο σόλο άλμπουμ της Beyonce, το οποίο και θεωρείται πιθανό να είναι στην κορυφή των chart αυτή την εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του στα τέλη Ιουλίου.

Μετά από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η λέξη πρόκειται τώρα να αντικατασταθεί, με εκπροσώπους τύπου της καλλιτέχνιδος να αναφέρουν στο Sky News ότι δεν υπήρχε πρόθεση να θίξουν κανέναν.

Συγκεκριμένα, στους στίχους του τραγουδιού αναφέρεται υπάρχει φράση που ενώ χρησιμοποιείται στην καθομιλουμένη στις Ηνωμένες Πολιτείες με παρόμοιο νόημα με αυτό του «φρικάρω» ή «τρελαίνομαι», ο όρος εν προκειμένω προέρχεται από τη λέξη «σπαστικός», η οποία χρησιμοποιείται ιατρικά για να περιγράψει τους σπασμούς που μπορεί να βιώσει κάποιος από μια κατάσταση όπως η εγκεφαλική παράλυση.

Ο όρος χρησιμοποιείται συχνά με υποτιμητικό τρόπο για να περιγράψει άτομα με αναπηρίες, ειδικά με εγκεφαλική παράλυση.

Η κριτική για την Beyonce ήρθε μόλις εβδομάδες αφότου η Lizzo είπε ότι θα κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση του τραγουδιού της GRRRLS μετά από παράπονα για τη χρήση του ίδιου όρου.

Η Lizzo αναγνώρισε ότι η λέξη ήταν «πρσβλητική» και είπε ποτέ της δεν επιθυμεί να προωθεί υποτιμητική γλώσσα στους στίχους της.

Πηγή: skai.gr