Τι λένε στα πηγαδάκια οι βουλευτές

Οι περισσότεροι πολιτικοί πιθανόν να μη το έχουν αντιληφθεί, αλλά σε μια μερίδα βουλευτών της ΝΔ υπάρχει πλέον σαφής ανησυχία ότι η χώρα εισέρχεται σιγά- σιγά στον «κύκλο των απρόοπτων συμβάντων». Τι είναι τούτο πάλι; Ίσως να ρωτήσετε. Κάνουν λόγο για μια «περίοδο- φωτιά», κυριολεκτικά και μεταφορικά, στην οποία μπαίνει η χώρα.

Λένε λοιπόν ότι υπάρχει το παραδοσιακό τρίμηνο πυρκαγιών, και ακολουθεί το φθινόπωρο (που λόγω κλιματικής αλλαγής) είναι πιθανόν να υπάρξουν έντονες βροχοπτώσεις που θα φέρουν πλημμύρες. Φέρνουν, μάλιστα, ως παράδειγμα την καταστροφή που έχει συμβεί στη Μάνδρα Αττικής. Λογικό λοιπόν στα «πηγαδάκια» της Βουλής χθες και με τη φωτιά στην Πεντέλη να μην είχε ακόμα οριοθετηθεί, οι γαλάζιοι βουλευτές να προτάσσουν στις συζητήσεις τους τα φαινόμενα των πυρκαγιών κα των πλημμυρών ως βασικές πλέον πολιτικές συνισταμένες.

Η συζήτηση όμως στην πορεία άναψε μεταξύ των γαλάζιων κοινοβουλευτικών με αποτέλεσμα πάλι να έρθει στη επιφάνεια (τι άλλο;) οι εκλογές! Ωστόσο η πρωθυπουργική απόφαση περί αποφυγής πρόωρων εκλογών το Φθινόπωρο τους προβλημάτιζε.

Και πού κατέληξαν νομίζετε; Ό,τι την απάντηση για την τελική επιλογή να μην γίνουν πρόωρες εκλογές, δεν θα την δώσει κανείς άλλος πέραν από την ιστορία (και το αποτέλεσμα στην κάλπη- θα πρόσθετα).

Πηγή: Βηματοδότης