Με τη φράση «οι πολίτες δεν είναι σε ομηρεία» ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθύνεται σ’ ένα πιο μετριοπαθές ακροατήριο, που δεν εκφράζεται μέσα από τους δύο βασικούς διεκδικητές της διακυβέρνησης.

«Κινήθηκα θεσμικά. Συνωμοσίες από εμένα δεν θα ακούσετε»: με τακτική που φιλοδοξεί να τον διαχωρίσει τόσο από τη ΝΔ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega για το ζήτημα των υποκλοπών, το οποίο ο ίδιος άνοιξε μετά την καταγγελία του στον Αρειο Πάγο για την παρακολούθησή του μέσω Predator.

Ασκώντας κριτική στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις αλλαγές στην ΕΥΠ, ο Ανδρουλάκης στάθηκε ιδιαίτερα στην τριετία που δίνεται για την ενημέρωση του παρακολουθούμενου και στην έλλειψη αναδρομικής ισχύος.

«Είναι σημαντική δικαίωση για εμάς», ανέφερε για την κυβερνητική επιλογή να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, μιλώντας για «εκτεταμένη θεσμική παρακμή» που ξεκινάει από το Μέγαρο Μαξίμου. Επαναλαμβάνοντας τη χρονική σύμπτωση της «νόμιμης επισύνδεσης» και της απόπειρας επιμόλυνσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό, ο Ανδρουλάκης κάλεσε όποιον γνωρίζει περισσότερα για την υπόθεση να τα καταθέσει στη Δικαιοσύνη – τονίζοντας πως ο αγώνας του ίδιου τώρα συνεχίζεται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η στρατηγική απέναντι και στους δύο αντιπάλους του φάνηκε στη συζήτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες. Τονίζοντας πως «όλα θα κριθούν μετεκλογικά», ο Ανδρουλάκης περιέγραψε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ως την τρίτη επιλογή ανάμεσα σε «δύο κακά σενάρια – την ομάδα εξουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και αυτή του Αλέξη Τσίπρα». «Ολες οι θεσμικές παραλειτουργίες θα είναι παρελθόν», ανέφερε, στην περίπτωση που το κόμμα του βγει δυνατό από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Με τη φράση «οι πολίτες δεν είναι σε ομηρεία» προσπάθησε κατά κύριο λόγο να εκφράσει ένα πιο μετριοπαθές ακροατήριο που δεν εκφράζεται μέσα από την πόλωση των δύο βασικών διεκδικητών της διακυβέρνησης.

Οι παρακολουθήσεις δεν είναι μονοθεματική επιλογή αντιπολίτευσης για το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Κρατώντας ψηλά στην πράσινη ατζέντα τα ζητήματα της καθημερινότητας, στα οποία η Χαριλάου Τρικούπη βλέπει τις θέσεις της να έχουν μεγάλη απήχηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επισκέφτηκε την κλειστή…