Κόσμος

Ο Πριγκόζιν ανακοίνωσε την κατάληψη του Μπαχμούτ από την Wagner στην Ουκρανία

Ο επικεφαλής της μισθοφορικής ομάδας «Wagner» της Ρωσίας, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ανακοίνωσε ότι ο Μπαχμούτ, μια πόλη στην ανατολική Ουκρανία, έχει πέσει υπό τον έλεγχο της ομάδας του. Υποστηρίζει ότι η πόλη έχει καταληφθεί πλήρως, ενώ οι επικεφαλής στο Κίεβο δηλώνουν ότι οι δυνάμεις τους συνεχίζουν την μάχη.

Το Reuters αναφέρει ότι ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, επικεφαλής των μισθοφόρων της «Wagner» της Ρωσίας, ανακοίνωσε το Σάββατο 20 Μαΐου ότι έχουν αποκτήσει πλήρη έλεγχο του Μπαχμούτ. Ο Πριγκόζιν προηγουμένως δημοσίευσε ένα βίντεο στα social media υποστηρίζοντας ότι οι δυνάμεις τους έχουν ολοκληρώσει την κατάληψη της πόλης. Ωστόσο, ανεξάρτητες πηγές δεν έχουν επιβεβαιώσει αυτήν την αξίωση.

Ο Πριγκόζιν δήλωσε: «Σήμερα, στις 20 Μαΐου 2023, στις 12 το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε η πλήρης κατάληψη του Μπαχμούτ, καθώς πολεμούσαμε από σπίτι σε σπίτι». Επίσης, ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της ομάδας «Wagner» θα αποσυρθούν από την πόλη στις 25 Μαΐου, προκειμένου να παραδοθεί στον ρωσικό τακτικό στρατό και για να παραχωρηθεί χρόνος στους μαχητές τους για ξεκούραση και επανακατάρτιση.


free photo pexels