Κόσμος

Ο Πούτιν εκφράζει τα συγχαρητήριά του προς τις ρωσικές δυνάμεις για την κατάληψη της Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, εκφράζει τα συγχαρητήριά του στις ρωσικές δυνάμεις για την κατάληψη της πόλης Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με αναφορές του πρακτορείου Reuters, που επικαλείται ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο ηγέτης του Κρεμλίνου ανακοίνωσε ότι οι στρατιώτες που ξεχώρισαν στην επιχείρηση κατάληψης της Μπαχμούτ θα τιμηθούν με επαίνους.

Προηγουμένως, το υπουργείο Άμυνας της Μόσχας ανακοίνωσε ότι η ουκρανική πόλη βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων. Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, που αναφέρεται στην Μπαχμούτ με το όνομα που είχε κατά την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης, τονίζεται ότι η απελευθέρωση του Αρτιομόφσκ ολοκληρώθηκε λόγω των επιθετικών ενεργειών των μονάδων Wagner, που υποστηρίχθηκαν από πυροβολικό και αεροπορία.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου, ο επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, ισχυρίστηκε ότι οι δυνάμεις του έχουν καταλάβει την πόλη Μπαχμούτ, κάτι που διαψεύδεται από το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

Ο Πριγκόζιν έχει παραδεχτεί ότι η Μπαχμούτ, μια πόλη με προηγούμενο πληθυσμό 70.000 κατοίκων, δεν έχει στρατηγική σημασία, αλλά έχει αποκτήσει συμβολική σημασία λόγω των έντονων μαχών και των μεγάλων απωλειών και για τις δύο πλευρές.


free photo pexels