Θεάματα που έκαναν αίσθηση στη φετινή Εκθεση

Με περισσότερους από 1.500 άμεσους και έμμεσους εκθέτες και επίσημες συμμετοχές από 19 χώρες η φετινή ΔΕΘ σηματοδοτεί την επιστροφή της διοργάνωσης στην κανονικότητα, με τους διοργανωτές να κάνουν λόγο για πολλά ρεκόρ, όσον αφορά την επισκεψιμότητα τόσο του κοινού όσο και των επιχειρηματιών.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δίνουν ισχυρό «παρών», με επίσημη αντιπροσωπεία άνω των 400 ατόμων και 65 εκθέτες, αλλά και με υψηλή πολιτική εκπροσώπηση, καθώς επικεφαλής της αραβικής αποστολής είναι ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Αbdulla bin Touq Al Mari.

Βέβαια, όπως και κάθε χρόνο ορισμένα περίπτερα «τραβούν» έτι περισσότερο το ενδιαφέρον των επισκεπτών με τα εντυπωσιακά εκθέματα. Μεταξύ των highlights της 86ης ΔΕΘ είναι και οι επιδείξεις στο περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς για πρώτη φορά παρουσιάζεται simulation του μαχητικού αεροσκάφους Rafale, όπως επίσης και προσομοιωτής του F-35, μία από τις μεγαλύτερες ατραξιόν της φετινής έκθεσης.

Τις εντυπώσεις στη φετινή ΔΕΘ κερδίζει και μια… Orca που δεν έχει ξαναδεί κανείς. Πρόκειται για το πρότυπο μονοθέσιο όχημα που δημιούργησε η φοιτητική ομάδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, η οποία εμπνεύστηκε το σχήμα του οχήματός της από την συμπαθή φάλαινα, εξού και το όνομα. Το όχημα είναι όλο κατασκευασμένο από ανθρακόνημα και ζυγίζει μόλις 26 κιλά, καταναλώνοντας ελάχιστη ενέργεια.

Πηγή: ΟΤ