«Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του θα διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα δεν τρομοκρατείται, δεν εκφοβίζεται» σημειώνει ο Οικονόμου

Για μία «πρωτόγνωρη προσπάθεια διασποράς fake news, πλήρους διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και χυδαίας προπαγάνδας» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας την ομιλία του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Σημείωσε δε ότι οι ισχυρισμοί Ερντογάν ήταν τελείως ανυπόστατοι και δεν εδράζονται στην πραγματικότητα.

«Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι η Τουρκία συστηματικά παραβιάζει διεθνείς Συνθήκες, που η ίδια έχει υπογράψει, εργαλειοποιώντας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, κάνοντας πλάτες σε λαθροδιακινητές, σε εκείνους, δηλαδή, που βάζουν ανθρώπους σε βάρκες, θέτοντας σε κίνδυνο  τη ζωή τους, σε αντίθεση με το ελληνικό Κράτος που σώζει ανθρώπινες ζωές και που φυλάει, ως οφείλει, τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Οικονόμου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Διαβάστε επίσης: Ερντογάν στον ΟΗΕ: Παρουσιάζει την Ελλάδα ως «κράτος – δολοφόνο» και ανοίγει την ατζέντα των τουρκικών διεκδικήσεων

«Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του θα διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα δεν τρομοκρατείται, δεν εκφοβίζεται και προφανώς δεν αμαυρώνεται από τις ασυναρτησίες, από όσα ανυπόστατα ειπώθηκαν χθες από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης. ‘Αλλωστε, είναι γνωστό ότι η ιστορία έχει αναδείξει ποιος γέννησε τον ανθρωπισμό και ποιος βαρύνεται με γενοκτονίες, με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας – σύμφωνα με το ΑΠΕ – ότι η τα αντανακλαστικά της Ελλάδας είναι έτοιμα για να αντιδράσουμε. «Αυτό γίνεται και στον Έβρο, αυτό γίνεται και στο Αιγαίο».

Να προβληματιστεί η αντιπολίτευση

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι η ομιλία Ερντογάν  αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις με τη ΜΚΟ που αναγνώρισε ότι οι 38 μετανάστες – πρόσφυγες δεν ήταν σε ελληνικό έδαφος, «οφείλουν να προβληματίσουν ιδιαίτερα την αξιωματική αντιπολίτευση, ώστε να επαναπροσδιορίσει τις συντεταγμένες της σε ό,τι αφορά στην τοποθέτησή της στα ζητήματα αυτά».

«Κάπου πρέπει να μπαίνουν όρια, όταν αντί να αντιπολιτεύεσαι την κυβέρνηση,…