Οι πολλές επιτυχίες σε στίβο, κολύμβηση και κωπηλασία φανερώνουν τη δυναμική που έχει ο ελληνικός αθλητισμός

Ο ελληνικός αθλητισμός είναι στην ευχάριστη θέση να πανηγυρίζει για σπουδαίες επιτυχίες και μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις.

Σπουδαίοι αθλητές έχουν καταφέρει να σηκώσουν ψηλά την ελληνική σημαία σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που διεξάγονται αυτές τις μέρες και δεν χωρά αμφιβολία πως ο ελληνικός αθλητισμός έχει να προσφέρει πολλές χαρές σε όλους τους Έλληνες.

Η αλήθεια είναι πως έχουμε πολλούς λόγους να χαμογελάσουμε από τις προσπάθειες των πρωταθλητών μας σε στίβο, κωπηλασία και κολύμβηση.

Οι προσπάθειες που έκαναν οι Έλληνες αθλητές ήταν συγκλονιστικές και θα πρέπει εδώ να εστιάσουμε στις μεγάλες επιτυχίες που πρόσφεραν στη χώρα μας.

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στο Μόναχο.

Απέδειξε ότι είναι ο κορυφαίος άλτης στον κόσμο και είναι χαρακτηριστικό πως έκανε μόλις τέσσερα άλματα στον τελικό. Δεν χρειάστηκε να κάνει τα άλλα δύο γνωρίζοντας πως κανείς αντίπαλός του δεν μπορούσε να τον απειλήσει.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη χάρισε επίσης μια πολύ μεγάλη επιτυχία στον ελληνικό αθλητισμό, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 35 χιλιόμετρα βάδην, στο Μόναχο.

Μια πολύ μεγάλη στιγμή για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία τερμάτισε κρατώντας ψηλά την ελληνική σημαία.

Κι έχουμε να περιμένουμε και την Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία θα παλέψει το βράδυ της Τετάρτης και αυτή για το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ.

«Χρυσός» και στην πισίνα

Μεγάλες επιτυχίες όμως πανηγυρίζει η χώρα μας και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης. Ο Απόστολος Χρήστου κατάφερε να ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50 μέτρα ύπτιο.

Ήταν μια συγκλονιστική κούρσα από τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος θα διεκδικήσει ένα ακόμα μετάλλιο και στον τελικό των 100 μέτρων ύπτιο.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ έκανε εξαιρετική εμφάνιση και προκρίθηκε στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο. Ο Έλληνας πρωταθλητής θα τα δώσει όλα για ένα μετάλλιο και είναι σε θέση να χαρίσει μια μεγάλη επιτυχία στην χώρα μας.

Θα πρέπει επίσης να σταθούμε στην πολύ καλή παρουσία που είχε η Άννα Ντουντουνάκη, η οποία…