Σκανδαλώδες χαρακτηρίζει το ΜέΡΑ25 το γεγονός ότι η χώρα δεν διαθέτει σχετικό οργανισμό μετά την κατάργηση του ΟΕΚ από ΝΔ – ΠΑΣΟΚ το 2012.

Τις προτάσεις του για την επίλυση του προβλήματος στέγης με περιορισμούς στο Airbnb και σύσταση Οργανισμού Κοινωνικής Κατοικίας καταθέτει το ΜέΡΑ25, ασκώντας ταυτοχρόνως κριτική στις πολιτικές άλλων κομμάτων.

Δεν υπάρχει καμία στεγαστική πολιτική από το 2012

«Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι και ιδιαίτερα οι νέες και οι νέοι στη χώρα μας, που μετά από τόσα χρόνια μνημονίων και πανδημίας έχουν να αντιμετωπίσουν και μια δυσθεώρητη ακρίβεια, είναι τα ενοίκια και η στέγαση. Ένα πρόβλημα που επιτάθηκε βέβαια και με τις διάφορες πλατφόρμες και το λεγόμενο «gentrification». Ένα πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα έντονα αυτές τις μέρες και οι φοιτητές και φοιτήτριες που ψάχνουν να βρουν στα μεγάλα αστικά κέντρα μια φοιτητική στέγη», σημειώνει αρχικά το ΜέΡΑ25.

  • Διαβάστε επίσης Σκέρτσος: Έτσι θα μειωθούν οι τιμές στα ακίνητα – Ανακοινώσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για τη στεγαστική πολιτική

Στην ιστορική αναδρομή του θέματος που ακολουθεί, όπως αναφέρει, «στο πλαίσιο του 2ου μνημονίου το Φλεβάρη του 2012 με τον γνωστό ν. 4046 που ψηφίστηκε από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, καταργήθηκε ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και δεν υπάρχει πλέον στη χώρα μας καμία στεγαστική πολιτική. Ασχέτως αν τώρα το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τολμάει να μιλάει κιόλας για το πρόβλημα της στέγασης όταν το ίδιο σε μεγάλο βαθμό συνέβαλε σε αυτό με τις πολιτικές του. Το ζήτημα όμως της κοινωνικής στέγης είναι εξαιρετικά σημαντικό για την κοινωνία, ιδιαίτερα τώρα που η ακρίβεια χτυπάει την πόρτα κάθε νοικοκυριού. Είμαστε η μοναδική χώρα που δεν έχουμε πρόγραμμα κοινωνικής στέγης και δεν εννοούμε απλώς επιδόματα ενοικίων που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς επανασύσταση του ΟΕΚ, εννοούμε το μόνο πράγμα το οποίο μπορεί να μειώσει πραγματικά το κόστος της στέγης που είναι η αύξηση της προσφοράς στέγης μέσα από το χτίσιμο, την οικοδόμηση σύγχρονων, οικολογικών κοινωνικών κατοικιών».

Σκανδαλώδες

Στο «δια ταύτα», το ΜέΡΑ25 προτείνει «να συσταθεί άμεσα ένας Οργανισμός Κοινωνικής Κατοικίας που δεν υπάρχει σε αυτήν την χώρα -και είναι σκανδαλώδες που δεν υπάρχει- και ένα…