Το μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος που θα υπάρχει δίπλα στο Ισραήλ πρέπει να είναι ειρηνικό, και όχι βασισμένο στην τρομοκρατία, είπε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το απόγευμα της Πέμπτης, λίγο πριν επιστρέψει στο Ισραήλ.

Εάν τηρείται αυτή η προϋπόθεση, τότε ο καλύτερος δρόμος προς τα εμπρός είναι «μια συμφωνία με τους Παλαιστίνιους βασισμένη σε δύο κράτη για δύο λαούς», είπε ο Λάπιντ. Αυτό «είναι το σωστό για την ασφάλεια του Ισραήλ, για την οικονομία του Ισραήλ και για το μέλλον των παιδιών μας».

Είναι η πρώτη φορά από το 2016 που ένας Ισραηλινός ηγέτης μίλησε για τη λύση δύο κρατών στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

«Παρά όλα τα εμπόδια, ακόμα και σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία των Ισραηλινών υποστηρίζει το όραμα αυτής της λύσης δύο κρατών. Είμαι ένας από αυτούς», ξεκαθάρισε.

«Η ειρήνη δεν είναι συμβιβασμός. Είναι η πιο θαρραλέα απόφαση που μπορούμε να πάρουμε. Η ειρήνη δεν είναι αδυναμία. Ενσωματώνει μέσα του όλη τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος» σημείωσε.

Πηγή: skai.gr