Στο έλεος του κυκλώνα Φιόνα βρίσκεται ο παραδεισος της Καραϊβικής. 

Ο κυκλώνας Φιόνα έπληξε χθες Δευτέρα τη Δομινικανή Δημοκρατία, αφού πρώτα «χτύπησε» το Πουέρτο Ρίκο, τον γείτονά της στην Καραϊβική Θάλασσα, προκαλώντας πλημμύρες και «καταστροφικές» ζημιές. Εκεί ακόμα οι κάτοικοι στερούνται την ηλεκτροδότηση και συνεχίζουν να υπομένουν ισχυρές βροχές.

Στη Δομινικανή Δημοκρατία (Αγιος Δομήνικος), ο κυκλώνας άφησε πίσω έναν νεκρό και 12.485 κατοίκους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με τον στρατηγό Χουάν Μέντες Γκαρσία, διευθυντή του κέντρου επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων.

Τυφωνας Αγιος Δομινικος

Δρόμοι πλημμύρισαν ή κόπηκαν στη μέση από πεσμένα δέντρα και καλώδια του δικτύου ηλεκτροδότησης γύρω από το παραθαλάσσιο θέρετρο Πούντα Κάνα, στο ανατολικό τμήμα της Δομινικανής Δημοκρατίας, όπου η ηλεκτροδότηση διακόπηκε, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι άνεμοι έφθαναν ως ακόμη και τα 150 χιλιόμετρα την ώρα και ο κυκλώνας Φιόνα αναμένεται να ενισχυθεί «κατά τη διάρκεια των δύο επομένων ημερών», φθάνοντας σήμερα στην Κατηγορία 3 (στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον), ανέφερε το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC), με έδρα το Μαϊάμι.

Ο κυκλώνας κατευθύνεται προς τα νησιά Τερκς και Κάικος.

Βίντεο που μεταδόθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν κατοίκους της παραθαλάσσιας πόλης Ιγουέι με το νερό ως τη μέση να προσπαθούν να περισώσουν υπάρχοντά τους.

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο Πουέρτο Ρίκο

Στο Πουέρτο Ρίκο, από όπου πέρασε πρώτα ο κυκλώνας, και όπου εξακολουθεί να παραμένει σε ισχύ συναγερμός για τροπική καταιγίδα, «οι ζημιές σε υποδομές (…) και σε σπίτια είναι καταστροφικές», δήλωσε ο κυβερνήτης της αμερικανικής περιοχής αυτής, ο Πέδρο Πιερλουίσι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Τυφώνας στο Πουέρτο Ρικο

Όλο το Πουέρτο Ρίκο των τριών και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων υπέστη διακοπή της ηλεκτροδότησης καθώς πλησίαζε το νησί ο κυκλώνας. Χθες Δευτέρα, η παροχή αποκαταστάθηκε στα σπίτια 100.000 ανθρώπων, σύμφωνα με τον κυβερνήτη.

Ο κυκλώνας προκάλεσε κατολισθήσεις, ξερίζωσε…