«Ο κ. Μητσοτάκης αύριο στη Βουλή θα πρέπει να απαντήσει ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίο παρακολουθούσαν τον τότε ευρωβουλευτή και μετέπειτα αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος, τον κ. Ανδρουλάκη»

«Η ευθύνη για τις υποκλοπές έχει ονοματεπώνυμο, Κυριάκος Μητσοτάκης. Εδώ που έχουμε φτάσει μόνη λύση είναι οι εκλογές», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Με ένα κοπάδι στην πλάτη

Ερωτηθείς για τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή και την αποστροφή του νέου διοικητή της ΕΥΠ ότι κανένας δεν εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις, σημείωσε:

  • Διαβάστε επίσης Οικονόμου για υποκλοπές: Διάφοροι απεργάζονται σχέδια ανωμαλίας για τη χώρα

«Η χθεσινή συζήτηση έρχεται μετά την προχθεσινή αδυναμία του κ. Οικονόμου να διαψεύσει το ρεπορτάζ της Καθημερινής ότι παρακολουθούνται επτά πολιτικά πρόσωπα». «Ο κ. Οικονόμου είπε ότι η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης δεν γνωρίζουν κάτι, στην πραγματικότητα λοιπόν αυτό που λένε είναι ότι υπάρχουν δύο αποδιοπομπαίοι τράγοι, ο ανιψιός του πρωθυπουργού, ο κ. Δημητριάδης και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ και ό,τι άλλο προκύψει θα το ρίξουμε πάνω τους», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ο κ. Μητσοτάκης, στη συγκεκριμένη υπόθεση, δεν έχει πιαστεί απλά με τη γίδα στην πλάτη, αλλά με ένα κοπάδι στην πλάτη», επανέλαβε. «Χθες, το Politico αποκάλυψε ότι από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση είχε στόχο τη συγκάλυψη. Στις 29 Ιουλίου η Κομισιόν έστειλε επιστολή στην ελληνική πλευρά ζητώντας ενημέρωση, σε σχέση με τις πρώτες αποκαλύψεις που είχαν γίνει για τη χρήση του Predator. Η επίσημη απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στις 2 Αυγούστου ήταν “μην ασχολείστε”, ότι είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας…», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ο κ. Μητσοτάκης αύριο στη Βουλή θα πρέπει να απαντήσει ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίο παρακολουθούσαν τον τότε ευρωβουλευτή και μετέπειτα αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος, τον κ. Ανδρουλάκη», ανέφερε.

Δύο βαθιές αντιφάσεις

«Στην παρέμβασή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δύο βαθιές αντιφάσεις. Πρώτον πώς γίνεται να υπάρχει πολιτική ευθύνη αλλά αυτήν να την αναλαμβάνει ένα μη…