Διευκρινίσεις για δύο σημεία που προκάλεσαν σύγχυση, κάνει σε σημερινό του άρθρο το Politico

Διευκρινίσεις σε δύο «επίμαχα» σημεία του ρεπορτάζ της Τετάρτης, για τις υποκλοπές κάνει το Politico σε σημερινό δημοσίευμα. Μετά την πολιτική θύελλα που ξέσπασε σχετικά με το δημοσίευμα της Νεκταρίας Σταμούλη, η γνωστή ιστοσελίδα αλλάζει δύο σημεία που θεωρούνται λανθασμένα, αν και επιμένει στο δημοσίευμα και στην ουσία του, που ήταν η κυβερνητική επιστολή – απάντηση στην Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, το Politico αναφέρει:

«Το Playbook με χαρά διευκρινίζει ένα σημείο του ρεπορτάζ της Τετάρτης αναφορικά με το σκάνδαλο παρακολουθήσεων. Τα δύο υψηλόβαθμα μέλη της κυβέρνησης Μητσοτάκη που εξωθήθηκαν σε παραίτηση στις αρχές του μήνα λόγω αυτού που η Αθήνα αποκαλεί “λανθασμένες ενέργειες σε μια νόμιμη επισύνδεση”. Η παρακολούθηση αρχηγού της αντιπολίτευσης πραγματοποιήθηκε νόμιμα από την ελληνική υπηρεσία ΕΥΠ. Η Αθήνα αρνείται την ανάμειξη στην διαφορετική και παράνομη παρακολούθηση του ίδιου ατόμου με το λογισμικό Predator, που έγινε περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα» τονίζει το Politico, και συνεχίζει:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

«Έρχεται μεγάλη σύγκρουση: Το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών για το Predatorgate θα πραγματοποιηθείς την Αθήνα την Παρασκευή, ενώ την επόμενη εβδομάδα, το Κοινοβούλιο αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για τη σύγκληση Εξεταστικής Επιτροπής αναφορικά με τις παρακολουθήσεις από τη σημερινή κυβέρνηση», γράφει το Politico.

Η κυβερνητική απάντηση στην Κομισιόν: Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή που εστάλη στις 2 Αυγούστου στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Κομισιόν από τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδας στην ΕΕ, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Playbook την Τετάρτη. Η κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με το σκάνδαλο παρακολουθήσεων Predator και αναφέρει πως παραμένει στη διάθεση της Κομισιόν για έλεγχο και εξακρίβωση γεγονότων».

Επί της ουσίας, δεν πρόκειται για ανασκευή του πυρήνα του άρθρου της Τετάρτης, που αναφερόταν στην επιστολή, αλλά σε δύο σημεία που όντως ήταν λανθασμένα:

1. Εκεί όπου το χθεσινό άρθρο αναφερόταν σε «παράνομη» παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, σήμερα αναφέρει ότι ήταν νόμιμη και σε πλήρη…