Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος στο 4ο Συμπόσιο Διεθνούς Δικαίου και Διεθνούς Πολιτικής για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, με θέμα «40 χρόνια από τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας του Montego Bay 1982» έστειλε το δικό του μήνυμα.

«Το Αιγαίο, αυτή η θάλασσα ειρήνης, χρειάζεται ένα ταγκό ειρήνης. Αλλά το ταγκό ειρήνης θέλει δύο και χορεύεται υπό τους ήχους και τον βηματισμό των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου. Οι νησιώτες ούτε είχαν αγωνία ούτε έχουν αγωνία για κανέναν κλέφτη στο σκοτάδι. Λειτουργούσαν πάντα υπό το φως, το υπέρλαμπρο φως του Αιγαίου, της ιστορίας, του Διεθνούς Δικαίου και έτσι θα συνεχίσουν».

Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, απαντώντας στην κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα, κατά τον χαιρετισμό του στο 4ο Συμπόσιο Διεθνούς Δικαίου και Διεθνούς Πολιτικής για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, με θέμα «40 χρόνια από τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας του Montego Bay 1982», που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων στη Ρόδο, υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Οι εργασίες του Συμποσίου ξεκίνησαν χθες, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, στη Ρόδο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και θα συνεχιστούν σήμερα στο Καστελλόριζο, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 25 εισηγητών. Κατά την έναρξη του Συμποσίου στη Ρόδο, χαιρετισμό απηύθυνε και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος.

Παρόντες ήταν ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου, Βασίλης Υψηλάντης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ, Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων, καθηγητής Στέλιος Ε. Περράκης, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ και πρώην Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Δημήτρης Χούπης, ο Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Δημήτρης Βακεντής, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών, καθηγητής Γιάννης Βαληνάκης, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθηγητής διεθνούς δικαίου Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών, Χρήστος Ροζάκης, ο Διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εντεταλμένος για θέματα κυκλικής…