Ο κ. Κατρούγκαλος απαντά στις δηλώσεις Οικονόμου για την ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

«Οι υπό κρίση δηλώσεις αποτελούν οι ίδιες μνημείο συσκότισης και διαστρέβλωσης της αλήθειας και εντάσσονται στη γενικότερη προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου», σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Α’ αντιπρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, Γιώργος Κατρουγκαλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, «περί δήθεν, διαστρέβλωσης από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ του νομοσχεδίου για τις υποκλοπές».

Ειδικότερα, ο κ. Κατρούγκαλος επισημαίνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή την τροπολογία Πικραμμένου, που απαγόρευε στην αρμόδια από το σύνταγμα αρχή, την ΑΔΑΕ, να ενημερώνει όσους παρακολουθούνταν όταν δεν συνέτρεχε αντίθετος λόγος εθνικής ασφάλειας, και που είχε τον προφανή σκοπό να συγκαλύψει και μάλιστα αναδρομικά, επισυνδέσεις της ΕΥΠ για τις οποίες δεν υπήρχε λόγος εθνικού συμφέροντος».

Διαβάστε επίσης: Έντονες αντιδράσεις για το σχέδιο νόμου για τις παρακολουθήσεις – Ο «σκόπελος» της τριετίας

Και προσθέτει πως η ρύθμιση αυτή, «όπως ο ίδιος ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, αλλά και η πρόσφατη έκθεση της Αρχής επεσήμαναν, είναι αντίθετη στο σύνταγμα και στην ΕΣΔΑ».

«Για το λόγο αυτό, το κόμμα μας έχει καταθέσει έγκαιρα τροπολογία για την κατάργησή της» σημειώνει ο κ. Κατρούγκαλος, προσθέτοντας πως με το νομοσχέδιο «δεν καταργείται αυτή η αντίθετη στον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό διάταξη, αλλά ουσιαστικά θεσμοποιείται η ομερτά που η κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει ως προς τις πρόσφατες παρακολουθήσεις».

Και αυτό, όπως εξηγεί, αφού, μέχρι τις εκλογές, «δεν θα ξέρουμε ποιος ήταν ο λόγος εθνικής ασφάλειας, για τον οποίο παρακολουθούνταν όχι μόνο ο κ. Ανδρουλάκης ή ο κ. Κουκάκης, αλλά και όσα άλλα θύματα παρακολουθήσεων του Predator ενδεχομένως βρίσκονταν και σε παράλληλη επισύνδεση από την ΕΥΠ».

«Δεν δίδονται απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα»

«Άρα η κυβέρνηση αφήνει σκόπιμα να συντηρείται το τοξικό κλίμα που η ίδια καταγγέλλει, μην επιτρέποντας να δοθούν απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα: Για ποιο λόγο εθνικής ασφάλειας παρακολουθούνταν ο κ. Ανδρουλάκης και ο κ. Κουκάκης; Υπάρχουν επισυνδέσεις πολιτικών ή άλλων προσώπων από…