Ο κ. Οικονόμου απαντά στα όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης σημείο προς σημείο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο κυβέρνησε, αδιαφόρησε πλήρως για τη ρύθμιση του εξαιρετικά ευαίσθητου – για την εθνική ασφάλεια και τη Δημοκρατία – πεδίου των κρατικών υπηρεσιών πληροφοριών και τα λογισμικά παρακολούθησης», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου αναφορικά με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις παρακολουθήσεις.

Το γεγονός ότι αυτά είχαν εντοπιστεί να λειτουργούν στη χώρα από το 2016, τόνισε ο κ. Οικονόμου, «καθιστά την αδράνειά του ύποπτη αδιαφορία».

Διαβάστε επίσης: ΚΚΕ για υποκλοπές: «Το ν/σ βάζει ταφόπλακα στην αλήθεια – Ενισχύει το ‘ουδείς εξαιρείται’»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως η κυβέρνηση, «από την πρώτη στιγμή που έγιναν αντιληπτές και γνωστές αρρυθμίες στο σύστημα, ανέλαβε πολιτικές πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων, απέδωσε με γενναιότητα πολιτικές ευθύνες, συνέδραμε την ελληνική Δικαιοσύνη μέσω των δημοσίων Αρχών».

Και παράλληλα, προσέθεσε ο κ. Οικονόμου, ετοίμασε νομοθετικές πρωτοβουλίες «που έρχονται να απαντήσουν στα προβλήματα με τρόπο πειστικό και οριστικό. Είναι προφανές, από την ανακοίνωσή του, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε δεν κατανοεί, είτε – όπως το συνηθίζει – σκοπίμως διαστρεβλώνει αυτό που διαβάζει».

«Αυτή είναι η τεκτονική ρωγμή που χωρίζει τη ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Στη συνέχεια, ο κ. Οικονόμου απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ σε όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή του, σημείο προς σημείο:

– »Ως προς την παρατήρηση περί αναδρομικής εφαρμογής: κανένας πολίτης, ο οποίος έχει βρεθεί σε καθεστώς άρσης απορρήτου, δεν εξαιρείται από τη δυνατότητα να ενημερωθεί, ακόμα κι αν η παρακολούθηση, έγινε στο παρελθόν. Το χρονικό όριο των τριών ετών που τίθεται συνδέεται με την ανάγκη να υπάρχει μία αντικειμενική χρονική απόσταση πριν από την ενημέρωση, ώστε να μην υπάρχει οποιοδήποτε επικινδυνότητα για την εθνική ασφάλεια. Χρονικά όρια τίθενται εξάλλου και σε σχετικές νομοθεσίες ευρωπαϊκών κρατών.

– »Ως προς το τριμελές όργανο που αποφασίζει: πλην του Διοικητή, δεν πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που κρίνουν εάν υφίσταται διακύβευση εθνικής ασφάλειας. Στο τριμελές όργανο συμμετέχουν ο…