Αντί για τα «Tsipronomics», ας μας απαντήσει ποια μεθοδολογία εφάρμοσε στον υπολογισμό των προς φορολόγηση υπερεσόδων των παρόχων ενέργειας, ώστε να καταλήξει σε αυτά τα ποσά, σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Απάντηση σε όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μετά τον ισχυρισμό του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι τα υπερκέρδη των παρόχων ενέργειας είναι πολύ παραπάνω από όσα θα φορολογήσει η κυβέρνηση και φτάνουν τα 2,2 δις ευρώ.

«Ο κ. Τσίπρας», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «για μία ακόμη φορά, επιδεικνύει την απύθμενη αμάθειά του. Αντί για τα Tsipronomics ας μας απαντήσει ποια μεθοδολογία εφάρμοσε στον υπολογισμό των προς φορολόγηση υπερεσόδων των παρόχων ενέργειας, ώστε να καταλήξει σε αυτά τα ποσά».

Διαβάστε επίσης: ΡΑΕ: Στα 591,45 εκατ. τα υπερκέρδη των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας

Ο Γιάννης Οικονόμου προσέθεσε, μάλιστα: «Επίσης, αν μπορεί, ας μας πει ποια είναι, κατ’ αυτόν, τα υπερέσοδα κάθε εταιρείας και ποιο φόρο ο ίδιος προτείνει και σε ποιες εταιρείες. Αναλυτικά και τεκμηριωμένα».

Και κατέληξε, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Τέλος, μήπως ζητά να φορολογηθούν και οι εκπτώσεις που δόθηκαν από τη ΔΕΗ σε αγρότες, μικροεπιχειρηματίες και ευάλωτα στρώματα; Η κυβέρνηση φορολογεί τα πραγματικά υπερέσοδα, με συντελεστή 90%, και δίνει τα χρήματα αυτά για την ενίσχυση των καταναλωτών».

Η ανάρτηση Τσίπρα

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην μακροσκελή ανάρτησή του, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε ως «κακόγουστο ανέκδοτο» την εκ των υστέρων φορολόγηση των υπερκερδών.

Και προσέθεσε: «Λιγότερα από 300 εκατ., από τα οποία στη ΔΕΗ αντιστοιχούν τα 200 εκατ. Αλλά για να μην ταραχτούν τα funds, οι μέτοχοι και η τιμή της μετοχής στο ταμπλό του χρηματιστηρίου, την ίδια ώρα ο κ. Σκρέκας της επιστρέφει άλλα 300 εκατ. από τους καταναλωτές μέσω των ΥΚΩ των τιμολογίων».

Καταλήγοντας, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτές είναι λοιπόν οι προτεραιότητες του κ. Μητσοτάκη. Για την απόγνωση νοικοκυριών και επιχειρήσεων ‘απάτη pass’ 30 και 50 ευρώ, για λογαριασμούς που ξεπερνούν το μισθό ή τη σύνταξη. Για τα συμφέροντα, αγωνία μην τυχόν και φορολογηθούν και μειωθούν τα κέρδη τους».