Η Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στο MEGA, σχολίασε με καυστικό τρόπο την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να εμφανίζεται ως παράγοντας σταθερότητας, ενώ στην πραγματικότητα είναι παράγοντας θεσμικής ανωμαλίας», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο MEGA, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

«Ο πρωθυπουργός έκανε μία προεκλογική ομιλία στην οποία ήταν εξαιρετικά πιεσμένος» και «προσπάθησε να στήσει διλήμματα τα οποία νομίζει ότι θα του φέρουν μεγαλύτερη συσπείρωση, όμως στην πραγματικότητα δεν μπορεί να πείσει ούτε το δικό του ακροατήριο», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει οδηγήσει τη χώρα σε θεσμική εκτροπή με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Δεν μπορεί να μιλάει για διλήμματα του τύπου σταθερότητα ή αστάθεια, γιατί η σταθερότητα δεν προέρχεται από μία κυβέρνηση που έχει δημιουργήσει τέτοια θεσμική ανωμαλία» και «είναι θρασύ ένα τόσο μεγάλο ζήτημα δημοκρατίας να το προσπερνάει με τη φράση έγινε ένα «επιχειρησιακό σφάλμα», δεν είναι έτσι και δεν μπορεί να υποτιμά τις δημοκρατικές ευαισθησίες των πολιτών».

  • Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Δεν είμαι κωλοτούμπας – Δεν θα αλλάξω τον εκλογικό νόμο εκτός…

Για το ζήτημα της ακρίβειας και του ενεργειακού κόστους τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης είπε μία από τα ίδια, που σημαίνει ότι οι πολίτες δεν θα έχουν καμία ουσιαστική ανακούφιση, ενώ η κατάσταση θα γίνεται δυσκολότερη».

Η συνέντευξη της Έφης Αχτσιόγλου στο MEGA

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει καμία ανοχή από την πλευρά της κοινωνίας. Η χώρα έχει έναν εκρηκτικό πληθωρισμό και είναι πρώτη στον ενεργειακό πληθωρισμό στην Ευρώπη», αλλά «ο πρωθυπουργός δεν κάνει καμία παρέμβαση στη ρίζα του προβλήματος, δεν θέλει να συγκρουστεί με τα συμφέροντα στην αγορά ενέργειας και ο μηχανισμός της αισχροκέρδειας θα συνεχίσει να λειτουργεί. Δεν θα τεθεί πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Επίσης, η κυβέρνηση δεν θα κάνει καμία παρέμβαση για τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα. Μετά την ομιλία Μητσοτάκη κανείς δεν νιώθει πιο ασφαλής, έχουμε μία προδιαγεγραμμένη περίοδο μεγάλης κοινωνικής δυσφορίας και ανέχειας».

Επισήμανε, τέλος, ότι «η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις επιδοτήσεις των…