Οικονομια

ΑΑΔΕ: Η καινούργια ψηφιακή εφαρμογή που περιορίζει τη φοροδιαφυγή

Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα κυκλοφορήσουν στην αγορά με νέα ψηφιακά εργαλεία προς το τέλος του Μαΐου. Μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής “ΕΛΕΓΧΟΣ Live” στα τάμπλετ τους, θα πραγματοποιούν άμεσους ελέγχους, εκδίδοντας ηλεκτρονικά σημειώματα με φόρους και πρόστιμα σε περίπτωση παραβάσεων.

Το νέο ψηφιακό εργαλείο θα χρησιμοποιηθεί κυρίως σε περίπου 30.000 ελέγχους σε νησιά και τουριστικά θέρετρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με έμφαση στα καταλύματα και τις τουριστικές δραστηριότητες.

Οι περιοχές που θα βρίσκονται στο επίκεντρο των ελέγχων είναι τα νησιά του Αιγαίου (όπως Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος, Ρόδος, Κέρκυρα, Κρήτη κ.λπ.) και οι επικράτειες της Πελοποννήσου, της Χαλκιδικής και της Εύβοιας.

Μέσω της νέας ηλεκτρονικής εφαρμογής, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ θα έχουν πρόσβαση σε οικονομικά προφίλ των ελεγχόμενων ατόμων στις οθόνες των φορητών υπολογιστών τους. Θα μπορούν να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τις αποδείξεις συναλλαγών και να επικυρώνουν πληροφορίες. Στο τέλος της διαδικασίας, θα εκδίδουν ηλεκτρονικά σημειώματα διαπιστώσεων ελέγχου.

Τα σημειώματα αυτά θα αποστέλλονται αυτόματα μέσω του taxisnet, απευθείας στους φορολογούμενους για περαιτέρω ενέργειες.


free photo pexels