Κόσμος

Ένα νέο πακέτο οικονομικής ενίσχυσης, το οποίο ανέρχεται σε 375 εκατομμύρια δολάρια, πρόκειται να ανακοινώσει ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για την Ουκρανία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, φέρεται να ετοιμάζεται να ανακοινώσει ένα νέο πακέτο στρατιωτικής υποστήριξης για την Ουκρανία, το οποίο θα ανέρχεται σε περίπου 375 εκατομμύρια δολάρια. Η ανακοίνωση αναμένεται να γίνει κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Μπάιντεν στη Χιροσίμα για τη σύνοδο κορυφής της G7, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται από το πρακτορείο Reuters και επιβεβαιώνονται από αμερικανικό αξιωματούχο.

Το πακέτο αναμένεται να περιλαμβάνει διάφορα εξοπλιστικά συστήματα, όπως πυροβολικά, πυρομαχικά και εκτοξευτές πυραύλων HIMARS. Αυτή η απόφαση ακολουθείται από τον υπαινιγμό του Μπάιντεν την προηγούμενη Παρασκευή, όταν δήλωσε ότι θα δοθεί το “πράσινο φως” για την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών F-16, στην Ουκρανία.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αποδέχθηκε με ικανοποίηση την απόφαση των ΗΠΑ να υποστηρίξουν τον διεθνή συνασπισμό που στηρίζει την παράδοση σύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών στην χώρα του, χαρακτηρίζοντας την ως “ιστορική” απόφαση.


free photo pexels