Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάλεσε τους Αμερικανούς να καταπολεμήσουν τον ρατσισμό και τον εξτρεμισμό στη διάρκεια μιας συνάντησης κορυφής στον Λευκό Οίκο που επικεντρώνεται στην καταπολέμηση της βίας που πυροδοτείται από το μίσος.

“Οι υπέρμαχοι της λευκής φυλής δεν θα έχουν την τελευταία λέξη”, είπε ο Μπάιντεν.

Η εκδήλωση, με τίτλο United We Stand Summit, συγκεντρώνει ειδικούς και επιζώντες και περιλαμβάνει τοπικούς ηγέτες και από τα δύο κόμματα, τους Ρεπουμπλικανούς και τους Δημοκρατικούς.

Επιδιώκει επίσης να τιμήσει τις κοινότητες που υπέστησαν επιθέσεις με βάση το μίσος, περιλαμβανομένων των μαζικών πυροβολισμών σε ένα νυκτερινό κέντρο για ομοφυλόφιλους στο Ορλάντο το 2016 και σε ένα σουπερμάρκετ στο Μπάφαλο, στη Νέα Υόρκη, νωρίτερα φέτος, όπου δέκα μαύροι πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από έναν δηλωμένο υπέρμαχο της λευκής φυλής.

Τον Μπάιντεν παρουσίασε η Σούζαν Μπρο, μητέρα της Χέδερ Χέγερ, η οποία σκοτώθηκε στη διάρκεια ενός συλλαλητηρίου λευκών εθνικιστών τον Αύγουστο του 2017 στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια. Ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν έχει πει πως το γεγονός αυτό τον έπεισε να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος.

“Η δολοφονία της είχε απήχηση σε όλο τον κόσμο, αλλά το μίσος δεν άρχισε ούτε τελείωσε εκεί”, είπε η Μπρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ